Рецепти з яблуками RIOLA
Рецепт яблучного штруделя

Інгредієнти для приготування:
- 4 яблука
- 200 г коричневого цукру
- 150 г родзинок
- трохи рослинної олії
- 300 г листкового тіста
- 1 яйце
- 60 мл молока
Приготування
Очистіть яблука і видаліть серцевину. Одно яблуко натріть на терці, а інші розріжте навпіл і нашинкуйте тонкими часточками. Змішайте яблука з цукром і родзинками.
Застеліть деко пергаментом і змастіть олією. Розкачайте тісто у великий прямокутник і акуратно перенесіть на деко. Викладіть начинку і розподіліть уздовж довгої сторони тіста. Накрийте другою половиною тіста і мокрими руками з’єднайте краї.
Збийте яйце з молоком, змастіть штрудель і зробіть на нім подовжні надрізи. Випікайте при температурі 200 °C 35-40 хвилин, поки штрудель не підрум’яниться.
Рецепт яблучного повидла

Інгредієнти для приготування:
- 6 яблук
- 1 лимон
- 480 мл води
- 1⁄2 чайної ложки кориці
- 1⁄4 чайної ложки меленого мускатного горіха
Приготування
Очистіть яблука, видаліть серцевину і наріжте кубиками. Викладіть їх в каструлю, додайте сік цілого лимона, воду, цукор і спеції. Перемішайте, доведіть до кипіння, збавте вогонь і варіть ще 40-50 хвилин, поки яблука не розм’якнуть.
Подрібніть суміш у блендері до однорідної консистенції. Викладіть в герметичний контейнер і поставте в холодильник. Бережіть там повидло не більше п’яти днів.
Рецепт пряних запечених яблук
з волоськими горіхами і родзинками

Інгредієнти для приготування:
- 100 г коричневого цукру
- 50 г волоських горіхів
- 50 г родзинок
- 60 г вершкового масла
- 1⁄2 чайної ложки кориці
- 1⁄2 чайної ложки меленого імбиру
- 1⁄4 чайної ложки меленого мускатного горіха
- 1⁄8 чайної ложки меленої гвоздики
- 4 великих яблука
- 2 апельсина
Приготування
Змішайте цукор, горіхи, родзинки, олію і спеції. Зріжте у яблук верхівки, видаліть м’якуш і викладіть їх у форму для запікання. Наповніть яблука начинкою і полийте їх свіжовичавленим апельсиновим соком. Випікайте при температурі 190 °C 30-40 хвилин. Чим довше печуться яблука, тим м’якше вони будуть. Перед поданням полийте їх гарячим соком з форми.
Рецепт сирної запіканки з яблуками

Інгредієнти для приготування:
- 100 г вершкового масла
- 150 г цукру + 2 столові ложки для посипання
- 4 яйця
- 600 г сиру
- 4 столові ложки манної крупи
- 4 великих яблука
Приготування
Змішайте вершкове масло з цукром. Не припиняючись помішувати, по одному введіть яєчні жовтки. Додайте сир, манку, збиті яєчні білки і перемішайте до однорідної консистенції.
Очистіть яблука і видаліть серцевину. Розріжте їх упоперек на вісім часточок, викладіть у форму для запікання і посипте цукром. Згори розподіліть сирну суміш. Випікайте в розігрітій до 200 °C духовці 50 хвилин. Перед поданням остудіть запіканку.
Рецепт пастили з яблук

Інгредієнти для приготування:
- яблука – 2,5 кг
- вода – 0,5 склянки
- цукор (за бажанням) – 0,5 склянки
Приготування
Яблука помити, кожне розрізати на 4 частини і помістити в каструлю з нержавіючої сталі або в алюмінієву каструлю з товстим дном. У емальованій каструлі варити яблука не бажано, т.як. вони можуть пригоріти. Залити яблука водою. Поставити на вогонь, накрити кришкою і варити 30 хвилин. Злити зайву рідину. Перетворити яблука на пюре. Також можна протерти через сито. Пюре вийшло 1 л. Якщо ви любите солодке, то додайте 0,5 склянки цукру.
Деко застелити харчовою плівкою і згори розподілити яблучне пюре. Поставити в духовку на мінімальний вогонь і дверці залишити прочиненими. Сушити пастилу з яблук впродовж 10 годин з перервами. Зняти харчову плівку. Згорнути пастилу з яблук в рулет. Нарізувати пастилу з яблук порційними шматочками і присипати цукровою пудрою.
Зберігати домашню пастилу з яблук в пластикових контейнерах.